Rucsi Sarbu – min egen historie

At tage sin egen medicin, er ikke altid let. For at hjælpe så mange som muligt med at skabe klarhed, så de kan træffe autentiske beslutninger både på arbejde og privat, krævede at jeg selv turde tage rejsen.

En historie fra den virkelige verden – vejen tilbage til mig selv

(August 2019) Forleden gjorde en kunde mig opmærksom på, at jeg var på Youtube – du kan se klippet længere nede. Spændende tænker jeg, og prøver inderligt at huske på, hvad jeg har lavet som kunne finde sin vej ude i det store world wide web og forhåbentlig ikke var al for pinligt.

Kunden havde faktisk søgt sparring hos mig qua filmklippet, fordi jeg havde rørt noget i hende. Så snart kunden var gået, besluttede jeg mig for at ville se klippet selv. Jeg havde bevidst ikke fulgt op på det, dels fordi jeg ikke er stor fan af at se mig selv på film eller høre min egen stemme – jeg arbejder dog på det. 

Efter flere dages frem og tilbage, fik jeg endelig selv klikket på klippet. Og sikke en emotionel rejse det kick-startede. For det viser sig, disse fantastiske håndfuld unge, havde formået at fange noget, jeg ikke selv havde set i mange år – hvis nogensinde. De havde fanget essensen af mig: hvem jeg egentlig er inderst inde. De fangede det uperfekte perfekte og ikke mindst formåede de at vise, hvad jeg bidrager med hos andre. 

De havde lykkes i at vise mig, hvem jeg er. Den person som jeg ikke ville anerkende i mig selv. I flere år, har jeg forsøgt at være den andre ville have mig til at være – mine forældre, min tidligere partner, mine arbejdsgivere, venner, you name it. Oftest var det velment og uden deres hensigt at gøre mig i tvivl om, hvem jeg var – det er jo bare noget vi mennesker gør ved hinanden. Det var mig selv, som prøvede at spejle mig i deres billede af mig, så jeg glemte at blive fortrolig med hvem jeg egentlig var – og følge med mine egne forandringer. Og det er netop det, der har været den røde tråd i mit arbejde de sidste 5 år.

Jeg har haft fornøjelsen at møde og arbejde med de mest spændende mennekser. Jeg har mødt unge som gamle – den yngste var ca. 13 år (med forældres accept), og den ældste i midt 80’erne. Jeg har arbejdet med berømte og knap så berømte, med rige og dem der har en anden type rigdom. Med kvinder og mænd, par og singler, med de som var skeptiske og ville modbevise, og de som åbent og ærligt stod i deres livs krise. 

Alle møder har vist mig een ting, at vi i bund og grund alle har det samme issue her i livet: hvem er vi og hvad er vi her for? Om du er medarbejder eller direktør i en stor koncern, selvstændig, studerende eller et menneske som har taget en time-out fra livets hamsterhjul, så er vi alle een. Og når vi går i seng om aftenen eller står op, så har vi de samme tanker og følelser (mere eller mindre): Hvordan finder jeg ind til mig selv og hvordan kommer jeg videre herfra?

Et stort tak til de fantatiske, nu tidligere, studerende på Flakkebjerg Efterskole, og til alle jer som har støttet mig og fortsat støtter mig i det arbejde, jeg er så taknemlig for at kunne få lov til at udføre. 

Og som enden på den gode historie: Jeg prøvede stolt at vise min datter, på knap 10 år, klippet. Hun er bevidst, nysgerrig og støttende omkring mit arbejde og det jeg gør for andre, men hun har ikke oplevet mig “in action”. Jeg tænkte derfor, jeg endelig skulle vise hende, hvor sej hendes mor er. Det resulterede kun i, at min datter, efter 5 min. slukkede for klippet, og ytrede bramfrit: “Mor, jeg kan altså ikke se mere. Må jeg se resten en anden gang, for du er altså bare for pinlig”.

So, back til at holde fast i min egen selvaccept; for jeg er alligevel bare pinlig i alt hvad jeg laver, hvis du spørger hende.

FODNOTE: Lokalerne er sidenhen fraflyttet, men personligheden er stadig den samme. 

____________

Vil du læse mere om min faglige baggrund og hvad jeg beskæftigede mig med før intuitiv rådgivning, så er Linkedin lige stedet.

top