Lad os alle slappe lidt mere af

De sidste par uger har jeg fået dette tilbagevendende spørgsmål fra de spændende og fantastiske mennesker som krydser min vej:

“Hvilken(t) kursus/foredrag/forløb/terapi skal jeg vælge?”

Og sandheden er jo, grundet den voksende åbenhed og tiltrængte accept vi oplever i samfundet, at der opstår en overflod af muligheder. Så spørgsmålet er helt berettiget.

Dertil kommer mit svar: “Relax og reflekter”. Eller som jeg tit får at vide derhjemme: “Chill”.

Ingen hurtige beslutninger. Ingen: “Jamen, der er kun få pladser tilbage hos denne og denne ‘guru’ på området” eller “Jamen, jeg skal gøre noget for ellers mister jeg muligheden/timingen”.

Hertil bliver jeg altid tilskyndet til at bruge et ord, der tit kommer op i mine sessioner: “Bullsh…”. (Fantastisk ord må jeg erkende. Det er hverken for hård eller for blid, og summer en masser følelser og power i et).

Ideen bag foredrag, kurser, seminar, terapi-forløb og deslige er at inspirere DIG!

At vække noget i dig, at få dig connected til dig selv og din egen kerne: din passion, din talent eller noget helt tredje. Du har det meste viden og power inde i dig. Det skal bare aktiveres.

Så hvis din indgangsvinkel til tilmelding og deltagelse på diverse arrangementer er: at lære noget, og hvis du ikke går derfra med ny læring/viden/metoder/værkstøj så er tid/penge spildt (og især hvis det er din arbejdsplads som financierer) – så stop op. Det giver kun unødig stress til dit (nerve)system, som nok i forvejen er på overarbejde på nuværende tidspunkt – antager jeg.

Istedet spørg dig selv: “Hvad mangler jeg at (gen)opdage af mine talenter? Hvem er jeg og hvad vil JEG?” Og brug disse arrangementer som katalysatorer.

Ingen forventer du tager en (videre)uddannelse og så skal selv ud og applikere det samme. Det håber jeg i hvert fald ikke, I gør. For det giver kun ydeligere stress til systemet. I stedet skal det bruges til personlig og faglig udvikling, så du kan være mere autentisk i det du skal og vil(!) bidrage med.

Det jeg nok prøver at sige, med al for mange ord er: “lad os alle chill’e to sekunder”.

Jeg ved godt det er begyndelsen på et nyt år, nytårsfortsat er sat (måske) og den indre stemme fortæller dig: “Noget nyt SKAL og MÅ ske”.

Men inden du skynder dig ud i tilmeldinger til diverse arrangementer, så tænk om det er det du har brug for eller noget helt andet – fx. mere “mig” tid på arbejdet, så du kan begynde at høre din egen stemme og bidrage bedre. Eller måske et udlandsophold på 3 måneder, eller eller…

Who knows? Ja, det gør du.

Så giv dig selv lidt tid og plads, før du tilmelder dig alle de spændende tilbud og muligheder – også selvom det er anbefalet og liket af utallige og det er “once in a lifetime mulighed”. Jeg lover, der er en plads til dig på de helt rigtige hold, også når du har taget dig tid til reflektion.

Og til alle som netop udbyder deres viden og talent til at inspirere andre: det er en fornem opgave vi har påtaget os. Derfor skal drivkraften altid være, at tilblivelsen af et arrangement skal tjenere et højere formål, og ikke egen overlevelse.

top